Αρχική>Θέρμανση>Βιοαιθανόλη

Βιοαιθανόλη

Η βιοαιθανόλη είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ερευνητών και των καταναλωτών! Η βιοαιθανόλη θεωρείται ένα πολύ ελπιδοφόρο βιοκαύσιμο και μια εναλλακτική μορφή ενέργειας! Παράγεται από οργανικές ύλες (βιομάζα) που μπορούμε να τις συναντήσουμε σε γεωργικά υπολείμματα, ζωική κοπριά, διατροφικά απορριμάτα, βιομηχανικά αποβλήτα και ενεργειακές καλλιέργειες!

 

Η Bιομάζα, συνήθως με τη μορφή ενεργειακών καλλιεργειών, παράγει βιοαιθανόλη μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ζύμωση. Το καλαμπόκι, το ζαχαροκάλαμο, τα φύκια και πολλά άλλα ευρέως διαθέσιμα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοαιθανόλης μέσω ζύμωσης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης, ορισμένα είδη ζύμης καταναλώνουν τα σάκχαρα της βιομάζας. Κατά την πέψη τους, παράγουν αιθανόλη και διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως παραπροϊόντα.

 

Η Βιοαιθανόλη προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παλαιότερους τύπους καυσίμων. Ωστόσο, ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι οποιοδήποτε φυτό περιέχει ζάχαρη και άμυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του. Η παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον από πολλά άλλα συμβατικά καύσιμα, και γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Η παραγωγή βιοαιθανόλης δεν είναι μόνο πιο πράσινη από άλλους τύπους παραγωγής καυσίμων, αλλά όταν το βιοκαύσιμο χρησιμοποιείται, παράγει πολύ καθαρότερες αναθυμιάσεις. Η αιθανόλη καίγεται πλήρως, δεν υπάρχουν επιβλαβή υποπροϊόντα όπως άλλα είδη καυσίμων.

 

Μια από τις σημαντικότερες χρήσεις του καυσίμου βιοαιθανόλης είναι ως καύσιμο για τζάκια!  Τα τζάκια βιοαιθανόλης γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα επειδή η βιοαιθανόλη καίγεται τόσο καθαρά και δεν παράγει τοξικά προϊόντα καύσης! Τα τζάκια βιοαιθανόλης δεν χρειάζονται καμινάδα για τη μεταφορά του καπνού ούτε αεραγωγό και δεν απαιτούν πρόσθετη υποδομή επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμείτε. Η καύση βιοαιθανόλης όταν καίγεται σε ένα τζάκι, διαρκεί περίπου 4 έως 8 ώρες. 

 

Παράγουν θερμότητα και είναι πιθανό, στο δωμάτιο που θα λειτουργούν, να μην χρειαστεί επιπλέον θέρμανση, τους χειμερινούς μήνες. Ένα τζάκι βιοαιθανολης μπορεί να θερμάνει ένα δωμάτιο έως 50τμ  ανάλογα με το μέγεθος, τον αριθμό και το είδος δοχείων καύσης που διαθέτει. Επιπλέον τα τζάκια βιοαιθανόλης επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει το ρυθμό καύσης του καυσίμου μέσω διαφόρων ρυθμίσεων θερμότητας. Καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1 lt βιοκαυσίμου σε 4 ώρες ανά καυστήρα.

 

The Best Bookmaker Betfair Review betfair cvisit from here.